maanantai 27. heinäkuuta 2015

Särkänniemeen, särkänniemeen!

Huh.... viikonloppu takanapäin. Olen aaaaaaivan poikki. Tänään oli ihanien kaksos-serkkujeni rippijuhlat. Ne alkoivat kahdelta kirkossa, jonka jälkeen sitten lähdimme heille kotiin. Olin koko juhlien ajan auttamassa keittiössä tiskeissä, kakkujen ja muiden tarjottavien laitossa, juomien kaatamisessa, sekä lisäksi hoidin kaikki kukkaset maljakkoihin ja olin valokuvavastaava :D Ei käynyt missään vaiheessa juhlat tylsäksi ja sain juosta ja häärätä oikein kunnolla. Vieraita juhlissa oli ainakin 60 henkilöä ja tarjottavaa oli paljon! Nyt olen aivan täynnä kakkua ja muitakin herkkuja.
Rippijuhlissa oli päällä vanha peruskoulun valmistujaisiin ostettu mekko. Viellä mahtui :D  
Tulin juuri hetki sitten niilon kanssa lenkiltä lähimetsästä. Kävimme lentokentällä heittelemässä palloa ja innostuin napsimaan siitä pari kuvaa. Pieni Nipa-Napa oli ihan innoissaan vietettyään päivän yksin kotona koko perheen ollessa juhlimassa.

Eilen, eli lauantaina olin Roopen kanssa Tampereella särkänniemessä. Oli todella kiva reissu, ja pitkästä aikaa ihanan lämmin päivä! Lähdimme aamulla 10.13 junalla kohti Tamperetta ja saavuimme sinne puoli kahdentoista aikoihin. Bussimatka asemalta oli onneksi ilmainen. Bussit liikkuivat aseman ja särkkiksen väliä 10 min välein, joten asemalla ei tarvinnut kauaa kököttää. Särkkis oli aivan tulvillaan ihmisiä eikä mikään ihme, kun oli kesän yksi harvoista lämpimistä päivistä. Joka laitteeseen piti jonottaa noin puoli tuntia, eikä me päivän aikana keritty kiertää kun kerran kaikki "hurjat" laitteet läpi. Joissakin laitteiden jonoissa oli kamalaa seistä ja odottaa omaa vuoroa. Aurinko nimittäin porotti ja paahtoi keskellä asfalttiaukiota todella kuumasti. Kävimme myös delfinaariossa ihastelemassa delfiinejä. Olen kyllä iloinen ettei delfiinejä enään oteta sinne noiden nykyisten kuoltua. On niillä niin pienet tilat.


Vähän kuvia Särkänniemen eläimistä :) Se eläinpuoli oli pienentynyt hurjasti siitä kun viimeksi siellä kävin. Olisin halunnut nähdä sen ihanan ison kaniaitauksen, jossa kaneilla oli pienet minitalot pesäkoppeinaan :D 


Koirista en saanut kunnon kuvia kun olivat niin liikkuvia tapauksia. 

Minä en tykännyt yhtään tästä särkännimen koiranpentu jutusta. Aitauksessa oli kaksi sekarotuista koiranpentua, jotka otettiin sinne luovutusikäisinä, eli kahdeksan viikon iässä. Pentuja pidetään Särkkiksessä ihmisten ihailtavana kuusi viikkoa kerrallaan, ja sen jälkeen vanhoille pennuille etsitään uudet kodit ja tilalle ostetaan uusia pentuja. Nähtävillä on siis koko kesän ajan erilaisia pentuja. 
Mutta tuo kuusi viikkoa luovutusiän jälkeen on minusta todella tärkeää aikaa tutustuttaa pentu talon tavoille, aloittaa sisäsiistiksi kouluttaminen ja remmissä kulkeminen, opettaa kaulapannan laitto ym ja näyttää maailmaa (tietenkin rokotukset huomioiden). On jotenkin tyhmää, että pennun ensimmäinen seikkailu poissa emän luota, on viettää viikkoja särkänniemessä ihmisten tollotettavana. Eikä pentujen häkki ollut minusta kummoinen paikka leikkiä ja touhuta. Itse en haluaisi ostaa pentua joka on viettänyt vauva-aikansa särkänniemessä vailla koulutusta ja kuria.

Lähitulevaisuuden postauksessa (ensi viikon aikana) kerron hämmingistä jonka Piitus sai äsken tätä postausta kirjoitellessani aikaiseksi :D Nyt on pakko päästä nukkumaan. Öitä kaikki yökyöpelit!


2 kommenttia:

 1. Tekis kans niin mieli Särkkään pitkästä aikaa! :-D Joka kesä aiemmin siellä oltu, mutta eipä vaan tänä kesänä. Vaikka kyllähän tässä vois vielä keretä, jos vaan säät sallis!
  Ite oon kans aika samalla linjalla tuosta koirajutusta... Toisaalta kyllähän ne pennut tuolla tavalla näkee paljon ihmisiä ja eläimiä ja kuulee ääniä, mutta pennun kuuluis kyllä silti alusta alkaen nähdä paljon eri paikkoja ja juurikin tuo sisäsiisteys yms... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että ihmisiin ja kotieläimiin ne siellä tottuu hyvin :) Toivottavasti vielä kerkiät tänä kesänä sinne! Huvipuistoissa on aina niin kivaa :D

   Poista