maanantai 14. syyskuuta 2015

Uutisia viikon varrelta!

Taas on vierähtänyt enemmän aikaa blogitekstien välissä kuin mitä suunnitelmissa oli. Tuntuu että nyt kun arki alkaa taas palautumaan normaaliksi, ei ole enään aikaa niin hirmuisesti kirjoitella blogia niin paljon kuin haluaisin :( Ajattelin nyt tehdä tästä postauksesta tämmöisen katsauksen viimeviikkoon ja sen pääkohtiin :) Paljon on kuitenkin taas kerinnyt tapahtumaan, ja kivoija kuvia on tullut räpsittyä. Pidättekös te lukijat enemmän fakta/tieto/asia postauksista, vaiko tällaisista päiväkirjan tyyppisistä teksteistä? :) Minulla itselläni kiinnostus taitaa kallistua ennemminkin sinne päiväkirjapostauksiin. Onhan toki kiva lukea myös sellaisia jotka käsittelevät jotakin mielenkiintoista asiaa ja samalla opettavat, mutta en jaksa niitä yleensä ihan joka päivä lueskella, vaan kaipaan jotain "rennompaa" luettavaa.

Me olemme nyt pariin kertaan käynyt keräämässä herneitä tästä ihan läheltä. Tilan nimi on Kaali-Kallen Kukkakaali, ja sieltä saa käydä poimimassa herneitä itse. Hernepellon vieressä kasvaa myös kukkakaaleja, parsakaaleja, ruusukaaleja sekä erilaisia ihania koristekaaleja pellollinen. Niistä saa myös kerätä ja ostaa. Yksi kaali maksaa huimat 0,50€ kpl :D 

Kaalit olivat aivan ihanan näköisiä, purppuran ja liilan eri sävyissä!


En ole aijemmin tiennyt miten kukkakaalit kasvavat ja olin aivan hämmästynyt kun pääsimme pellolle jossa niitä olisi pitänyt olla. Eihän niitä näkynyt missään! :0 Luulin että ne kasvaisi samalla tavalla kuin normaalit kaalin rivissä. Mutta mitäs metrin pituisten lehtien seasta sitten paljastuikaan :DD 

Namm!

 Meidän suuri hernesaaliimme :) Harmaassa muovikassissa oli iso kasa erilaisia kaaleja, ja keltaisessa kaneille tuliaisia luonnosta. 

 Niilo oli myös meidän mukanamme, ja saikin pienen uuden ystävän. Omistajalla oli oma pieni 4kk (muistaakseni) cottoni tyttö mukana töissä :) <3 Se ja Niilo painelivat perätysten pitkin kuraista pihaa aivan innoissaan.

 Kyllä huokaistiin helpotuksesta että Niilon turkki on pidetty lyhyenä. Ei olisi noin kuraista koiraa millään viitsiny autoon viedä :DD

Pieni kuramassu 

 Onneksi otettiin Niilolle pyyhe mukaan niin saatiin tassut kuivaksi. Kotona odottikin sitten kylpy ;D

Koirien temmeltäessä taivas alkoi tummumaan uhkaavasti, ja oli pakko panna kimpsut ja kampsut kasaan sateen tieltä. Autoon päästyämme alkoikin jyristä kovaa, mutta onneksi ukkonen ei tullut perässämme, vaan jatkoi johonkin toiseen suuntaan :)


Meillä alkoi Niilon kanssa viimein viime torstaina agility! Voi että sitä olikin jo odotettu :)) Me ollaan nyt alkeisjatko -ryhmässä, mutta valmentaja sanoi heti ensimmäisen harjoituksen jälkeen, että meidän pitäisi olla Mölleissä :D Se on siis aloittelijoiden ja kisavalmiiden välissä oleva ryhmä, jolla on vielä jonkin verran oppimista ennen kisa valmiuden saavuttamista. Tämä oli kyllä todella hyvä uutinen, ja valmentaja sanoikin että voimme siirtyä tuntia aikaisempaan ryhmään aina silloin kun vain pääsemme. Huomenna meillä onkin ensimmäinen korvaava tunti mölli -ryhmässä sillä torstain tunnille emme pääsekkään, kun olen matkalla Savonlinnaan moikkaamaan Roopea. On tosi typerää että juuri tänä perjantaina vr ja kumppanit päättää mennä lakkoon, kun olemme Roopen kanssa jo monta viikkoa puhuneet että hän tulisi tänne vihdoin kyläilemään. No, minä lähden nyt sitten autolla hakemaan Roopen sieltä kaukaa tänne. Pitää lähteä sinne jo torstana, sillä matka kestää yhteen suuntaan n. 3h 20min :S Sitä ei jaksa ihan yhden päivän aikana ajella edestakaisin. Lähdetään sitten perjantaina ajelemaan takaisin Hyvinkäälle Roopen päästyä koulusta.

"Tää on niin kivaa!" 

Viikonloppuna olimmekin sitten Minean, Vinskin ja Piituksen kanssa kisailemassa epv kisoissa Palojoella lauantaina ja Puotiharjussa sunnuntaina. Epävirallisissa osallistuttiin Pöötyn kanssa aloittelijoihin ja helppoon mutkaan. Meinattiin ensin mennä vaan kv mutkaan, mutta kilpailujen järjestäjä sanoi että näissä epv kisoissa on klassauksena sijalle pääsy edellytyksenä, ja kun meillä ei vielä niitä ole aloittelijoista ja helpoista niin pitäisi ne ensin hankkia. 
No aloittelija suora kaahattiin n. neljässä sekunnissa :DD ja sijoituimme ensimmäiseksi. Helpossa mutkassa teimme nollaradan ja olimme kakkosia. Vinkikin pärjäsi aloittelijoissa hienosti ja pääsi kolmanneksi! :D Se teki molemmissa luokissa nollaradat! Hurjaa kehitystä pieneltä pörrökasalta :)

(c) Minea

(c)Minea

(c)Minea

(c)Minea

Osallistuttiin Piituksen kanssa myös korkeushyppy kisaan ja pääsimme huimaan 50cm:in :D Emme ole ikinä ennen hyppineet korkeutta, ja olin hämmästynyt että näinkin hyvin meni! Kisa aloitettiin 30cm:stä ja taitavin kani taisi hypätä jopa 75cm asti. Suomen ennätys on tänävuonna huimat 95cm! :D 

Puotiharjussa oli sitten ensimmäisen kv suoran vuoro. Ensimmäinen kierros meni neljällä (?) virheellä, ja toinen kierros hyvällä vauhdilla vain yhdellä! :D Uskomatonta että saatiin siis jo ensimmäinen klassaus. Pelottavaa jos Piitus nyt kaahailee näitä ratoja tähän tahtiin niin ollaan kohta jo vaikeassa, enkä minä ole sinne viellä valmis ::D Se on kyllä jännä ettei Piitusta tunnu väsyttävän tippaakaan kaksipäiväiset kisat :) Nytkin se mennä rymistelee rappusia ylös alas, kun ei tiedä ollakko yläkerrassa mun seurana, vai alakerrassa muun perheen luona :D Toivottavasti poju rauhottuu kun saa iltapalaa! 

Tästä postauksesta tulikin hirmu pitkä. Toivottavasti jaksatte lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti