lauantai 5. syyskuuta 2015

Kokeisiin lukua ja häkkiremppaa

Tämä viikko on sujunut aika lailla kirja nenässä kiinni. Olen koko viikon treenaillut enkunkokeeseen joka oli torstaina. Onneksi se on nyt ohi ja toivonmukaan läpi!

Piitus oli kovasti mukana auttamassa kokeen pänttäyksessä. Osasi hyvin rummuttaa työtahtia :D

Rankan opiskelun jälkeen sitten otettiin päikkärit ja huilailtiin. 

Lukutauoilla olen puuhastellut pupujen häkkien parissa, sillä sain Roopen äidiltä aivan ihanan kanihäkin! <3 :) Se oli heillä käytössä pienillä tipusilla, joita ei voinut vielä laskea isojen kanojen sekaan. Häkki oli todella sotkuisessa kunnossa, mutta harjalla, puhdistusaineella ja vedellä siitä tuli todella siisti. Sitä sai kyllä hyvän tovin hinkata puhtaaksi pihalla ennen sisälle tuontia :D 

Tossa kuvassa siitä häkistä puuttuu välikatto/lattia, ramppi ylös ja väliseinä. Kaikki osat kuurasin erikseen todella tarkasti ettei vaan mitään lintujen hajuja ja pöpöjä jäänyt mihinkään koloseen piilottelemaan. 

Nostettiin häkki isin kaa kuivumaan pölkkyjen päälle että ilma kiertää joka kolosessa ja se kuivuu nopeammin. 

Häkkiin kuuluu myös lisäosana tälläinen metallinen tehdashäkin kaltainen osa, mutta sitä en laittanut nyt toistaiseksi häkkiin kiinni. Voi olla että myöhemmin se otetaan käyttöön :) 

Tässä häkki on kuurattuna, puunattuna ja valmiina. Sen kattoa ja koton reunoilla olevia listoja piti kiinnittää paremmin. Muuta korjaamista siinä ei pahemmin ollut :))

Ensimmäisessä häkkikuvassa häkki on siis sen näköinen millaisena se meille tuli. Se oltiin pesty kerran letkulla ennen kuljetusta meidän pihaan. 


Tälläinen siitä tuli sitten lopulta pestynä ja vähän maalattuna :) Jossain välissä luultavasti maalaan sen kokonaan valkoiseksi, mutta toistaiseks saa nyt pysyä tuon näköisenä. Eetu on tykännyt kovasti uudesta häkistään, ja muutti nyt siis asustelemaan mun huoneeseen kanssani. On siis eri huoneessa nyt kun Piitus, eikä pelottavia vaaratilanteita joita Piituksen karkailuista syntyy, tarvitse enään pelätä. 

Eetu saa kirmailla huoneessa vapaana melkein koko päivän. Vain koulupäivieni  aikana se on aidatulla alueella :) 

 Piituksen häkistäkin tuli nyt erittäin iso, mutta siitä lisää videossa joka on tässä alapuolella :) Esittelen siinä molempien pupusten uudet tilat. Moni on varmaankin jo nähnyt tämän koiruus videon Niilon tempuista jonka tein viikolla. Laitan sen kuitenkin viellä tähän postaukseen mukaan, että ne jotka sitä ei ole viellä nähneet voivat katsella. Siinä on kuvattuna kaikki Niilon lemppari temput joita se tekee oikein mielellään. 

Ja nimi Napamies tulee siitä, kun isä sanoo Niiloa Nipaksi, ja sitten siitä tuli Nipa-Napa, ja sitten Napamies ;DD Rakkaalla lapsella täytyy olla monta nimeä, vai mitenkäs se menikään. 


2 kommenttia:

  1. Tosi viihtyisät olot sun kaneilla, saavat puput kyllä elää hyvässä kodissa:)! Eritoten toi Eetun uusi puinen (Trixien?) häkki on tosi hieno. Oon itsekin noita Trixien kaksikerroksisia häkkejä jo jonkin aikaa kuolaillut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En oo ihan varma että onko toi häkki juuri Trixie -merkkinen kun ei mitää nimeä tai logoa mistään löydy. Mutta joku sen tyyppinen kuiteskin :D Oon kyllä ollut todella tyytyväinen siihen!

      Poista