torstai 6. huhtikuuta 2023

Kasvaneet liskovaavit

Pöystillä ja kerstillä, sekä hieman myös Anselmilla on alkanut selvästi kevät. Anselmi on lopettanut syömisen ja odottelee selvästi morsiantaan saapuvaksi. Pöysti on täynnä energiaa ja viipottaa ympäri taloa heti, kun terraarion ovea vähänkin raottaa. Kersti taas on luonut monesti nahkaansa ja on myös selvästi aktiivisempi kuin talvella. 

Pöysti pääsi viipottamaan tuttuun tapaansa tänään iltapäivällä kun saavuimme koirien kanssa kotiin kaupunkilenkiltämme. Kävimme koirien kanssa pitkästä aikaa Hämeenlinnan sijasta Hattulan keskustassa Parolassa lenkkeilemässä. Mierolan silta alkaa pilkistää jo lumen alta ja sorsat olivat jo joella uiskentelemassa.  


On niin hauska lähteä koirien kanssa kaupunkiin pois maalta ja kotikulmilta, kun kaupungissa asuessa usein lähdimme pois kaupungista ja kohti maaseutua 😄 


Liskojemme hankkimisen ja varsinkin pöystin myötä olen oppinut ihan hirmuisesti. Jonkin verran sain toki kokemusta työskennellessäni eksoottisten eläinten klinikalla, mutta ei se ole sama asia kuin luoda suhdetta omaan lemmikkiin. Pöystistä on kuoriutunut hirmu aktiivinen nuori poika ja tietyllä tavalla myös ihmisläheinen. Tänään testasin, että kävin nopeasti vain avaamassa terraarion oven takkahuoneessa ja palasin koirien luokse keittiöön. Ei mennyt kauaa kun Pöysti viipotti häntä pystyssä keittiön puolelle. Hetken keittiössä puuhasteltuamme ja koirien syötyä menimme koirien kanssa olohuoneeseen, eikä aikaakaan kun Pöysti viipotti perässä myös sinne ja kiipesi sohvan selkänojalle ikkunasta kurkkimaan ❤ 

Pöysti on kehittynyt meille tulonsa jälkeen ihan valtavan paljon, toki kasvanut kokonsa puolesta, mutta se on myös saanut lyhyessä ajassa valavasti itseluottamusta touhuta ja viipottaa. Se on kyllä niin mainio poika ja ihana päivänpaiste (myös värinsä puolesta)! 


Pöysti ja Garman nenä ❤😄

Myös hieno tuliliskomme Kersti on kehittynyt ja kasvanut tulonsa jälkeen valtavasti. Sen väri on hauskasti haalistunut kirjavasta miltein kokonaan oranssin punaiseksi, hännänpäätä lukuunottamatta. Se on nykyään myös helppo käsiteltävä ja hyvin rento neiti. Ruokahalu on selvästi laskenut poikasajan jälkeen ja uskon neidin jäävän aika pikkuiseksi tyypiksi. Ainaki nopein kasvu on hidastunut. 


Kersti nyt keväällä 2023

Kersti meille tullessaan kesällä 2022

Kerstiä me emme pidä samalla tavalla vapaana kuin Pöystiä. En usko että neiti edes kaipaisi terraarion ulkopuolista elämää. Aina kun se illan tullen tulee ulos luolastaan se suuntaa omiin puuhinsa eikä liioin katsele terraariostaan ulos, tai raavi lasiaan, kuten Pöysti. Muutamia kertoja neiti on toki ollut terraarion ulkopuolella, mutta liike on ollut silloin hidasta ja tyttö on ollut selvästi varuillaan. Kerstin ja pöystin kokoero on toki myös iso, joten omassa terraariossaan on Kerstille myös paljon enemmän kuljettavaa.

Terratorni talvella 2023
Anselmi ylimpänä, Kersti keskellä, Pöysti alimpana

Meillä on Roopen kanssa suunnitelmissa muuttaa terraariot enemmän bioaktiiviseksi tai ainakin luonnonmateriaalit pohjille, nyt kun liskojen poikasvaihe on ohi. Terraarioiden takaseinään on liimattu oikeaa kiveä ja se painaa aivan älyttömän paljon. Seinä olisi tarkoitus uusia ja tehdä styroksista ja uretaanista kevyeksi ja kivan näköiseksi. Odotan innolla tätä projektia ja sitä että pääsemme sisustamaan jokaiselle ihan oman näköisen loossin! 

Kesällä meille on tulossa paljon projekteja ja tietysti ulkotilojen laitto menee terrarempan edelle, sillä terraario saadaan laitettua kivaksi vaikka talvellakin. Mutten silti malta odottaa! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti