sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Lumisia tassuja

Me ollaan kotiuduttu kanien kanssa tämän viikon aikana oikein kivasti Hyvinkäälle. Kaneilla on paljon tilaa pomppia ja touhuta. Ollaan päästy ulkoilemaan isolle pihalle ja olisi tarkoitus käydä joku päivä myös pellolla pomppimassa. Kanit ovat saaneet myös lähimetsän syövereistä luonnonherkkuja, kuten varpuja ja eri puiden oksia. Olen käynyt saksimassa myös pihan omppupuita. Kanit ovat olleet tyytyväisiä kun on ollut hampaille paljon töitä :)

Perheen koiruudet Nappi ja Liia on myös suurelta osalta kuuluneet minun päivän aktiiviteettiini :D Käyn monesti päivässä ulkoilemassa niiden kanssa. Liian kanssa ollaan opeteltu erilaisia temppuja kuten tassun antoa, kuolemista kun sanon pum ja teen kädestä pyssyn, sekä myös ihan perus käskyjä kuten maahan, istu sekä luoksetuloa. Mikään ei ole erityisen vahvana hallinnassa, mutta hiljaa hyvä tulee. Harmi vain että joululoma uhkaa loppua ennen kuin ollaan opittu kaikkea mitä suunnittelin opettavani :D Viikon aikana on tapahtunut kuitenkin huomattavaa edistystä, ja opetushetkistä on tullut Liian mielestä ihan super hauskoja. Tyttö tarjoaa oppimiaan juttuja jo ihan itsekseen ja vaatii minulta huomiota paljon aikaisempaa enemmän. Joitakuita tämä käytös saattaisi ärsyttää, mutta minä näen tekemisen intoa ja erilaisia uusia oppimismahdollisuuksia!
Kävimme Liian sekä kahden kaverin, Jedin ja Morriksen kanssa leikkimässä torstaina 14.12.17 aidatussa koirametsässä. Liialla oli ihan super kivaa touhutessa yhtä riehakkaan Jedin kanssa. Kaksi tuntia ne jaksoivat painia niin että tanner tömisi. Liia oli ihan väsy kun päästiin kotiin. Ei ole tottunut siihen että joku leikkii ja reuhkottaa takaisin, sillä Nappi ei oikein lähde leikkiin mukaan, vaikka Liia kuinka yrittää haastaa.

 
Oma koirakuume pahenee päivä päivätä kun näiden koiruuksien kanssa touhuaa. Olisin valmis hankkimaan koiran vaikka heti, mutta pitää muistutella itselle ettei se vielä sovi tähän elämäntilanteeseen ja asuntoon jossa nyt asun Tampereella. On myös parempi hankkia koira vasta sitten, kun opiskelut on opiskeltu, eikä pitkät koulupäivät ja iltaan venyvät esseenkirjoitukset enää varjosta elämää ja vie vapaa-aikaa. Säännölliset tulot eivät myöskään ole pahitteeksi, sillä ei koiran pitäminen ole halpaa hommaa. Välillä tekee tiukkaa nytkin, sillä opiskelijapudjetti on hirmuisen pieni kun sen jakaa vielä neljän kanin ja auton kanssa :D Tiukan paikan tullen kiristän vyötä, mutta en ikinä tingi kanien tarpeista kuten heinän laadusta, hyvästä ja monipuolisesta ruuasta tai wc-pellettien laadusta. Olen laskeskellut kuluja, ja olen aivan varma että neljä kania vievät paljon enemmän rahaa kuin koiran ylläpito. Meillä ainakin, sillä on vaikeaa olla hemmottelematta kaneja. Mikäs sen parempaa (ja kalliimpaa) kuin ostaa joka viikko jääkaappi täyteen erilaisia tuoreita herkkuja kaneille (ja vähän itsellekkin) :DOnneksi näitä lainakoiria löytyy kivasti, eikä tarvitse viettää täysin koiratonta elämää <3 Lähempänä joulua pääsen kuvailemaan Niiloa ja touhuamaan pikku-ukkelin kanssa kaikkea kivaa!


Ensiviikolla me päästään lenkkeilemään näiden kahden hulivilin kanssa "kaupunkiin" sillä mennään Sannin ja Morriksen kanssa kirmailemaan metsään sekä vinttikoiraradalle. Saas nähdä miten pärjään kahden koiran kanssa :D Tarkoitus olisi ottaa kamera mukaan, mutta saapi nähdä paljon siinä pystyy kuvaamaan. Täytyy toivoa ettei tytöt pistä pikku Morriksen päätä aivan pyörälle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti