maanantai 18. tammikuuta 2016

Vauvakuumetta ja kisailua :)

Ensimmäinen viikko selvitty uudessa koulussa ja viikonloppukin jo mennä viiletti touhukkaasti. Lähdin Piituksen kanssa täältä mun kämpältä kotiin viikonlopuksi. Lainasimme autoa että päästiin epv kisoihin Klaukkalaan. Siellä oli näyttelyt ja estekisat joihin osallistuttiin. Minea lähti tietysti Vinskin kanssa myös kokeilemaan hyppyjä ja näyttelyitä pitkästä aikaa ja mukaan innostui lähtemään myös pikkusiskoni Taru :) Oli tosi kiva päivä tyttöjen kesken!
Esteille ilmoitin Piituksen helppoon mutkaan, sillä viimeisimmät sisäkisat (ja myös ulko ;D) eivät ottaneet onnistuakseen, joten ajattelin että vähän taas totutellaan ja harjoitellaan hyppimistä. Aloittelijoihinkin oltaisiin menty jos vain olisimme voineet ilmoittautua niihin, mutta niistä olemme jo klassautuneet pois. En odottanut mitään huippusuorituksia Piitukselta sillä se ei ole ikinä pitänyt sisällä hyppelystä paljoakaan, mutta hämmästyksekseni se meni radan vain yhdellä virheellä ja oli oikein etenemishaluinen :)) Ohjasin myös Vinskin, ja se hyppi myös todella hienosti ja oli intoa täynnä. Onnistuneesti avasimme taas tämän vuoden kisakauden!

Kisoissa ollessa tuumailin, että olisi todella kivaa jos olisi itsellä kaksi hyppykania. Odottelua olisi silloin vähemmän, ja minäkin saisin enemmän kokemusta radalla olemisesta. Tuntuu että vieläkin jännitän hirmuisesti sinne menoa vaikka siinä ei ole sinäänsä mitään ihmeellistä :D Tällä hetkellä se ei vain taida oikein onnistua tilan puolesta, sillä Eetu asustelee jo makkarissa ja Piitus keittiö/olohuone tilassa. Muita huoneita ei ole, joten uuden pupusen majoittaminen olisi ongelmallista. Uusi kani tulisi olemaan tyttö, ja mahdollisesti se sijoitettaisiin jossain vaiheessa Piituksen seuraan, mutta tietysti Piituksen kastroinnin jälkeen. Mutta sitten toisaalta en edes tiedä haluanko leikkauttaa Piitusta. Pelkään että sen luonne muuttuu hirmuisesti ja että se menettää innostuksensa esteisiin. Ja sen verran mitä se on Eetua ja Ellaa nähnyt, se on käyttäytynyt agressiivisesti ja voisi olla, ettei se ikinä tulisi toimeen toisen pupun kanssa. Mutta minulla on ollut koko talven valtava kanikuume, ja olisi ihana saada taas tyttöpupu taloon.
Näyttelyt sujuivat meidän osalta myös kivasti. Piitus sai arvosanaksi erinomaisen ja oli tuomarin käsittelyssä rauhallinen ja ujo ;D Tassunpohjat olivat kuluneet aika paljon, ja nyt niitä yritän hoidella mahdollisimman hyvin. Ajattelin niihin laittaa bebantenia, mutta luin netistä että monet suosittelevat sinkkitahnaa ja desifiointia haalealla suolavedellä. Sitä täytyy nyt kokeilla. Onko teillä kokemuksia sinkkitahnasta? Jos on niin kuulisin mielelläni että miten teillä toimi :)  


Mukaan näyttelyistä lähti hieno vaaleanpunainen ruusuke ja pokaali, sillä Piitus tuli toiseksi! :) Onneksi kuluneet tassunpohjat eivät sitten vakuttaneet kovinkaan paljoa. 


Siinä pienet voittajat kauniisti rivissä

(c) Minea
Nöpönenä-Vinsentillä näyttelyt sujuivat myös erittäin hyvin ja sekin sai arvosanaksi erinomaisen! :) 


Sunnuntaina lähdettiin sitten äitin ja Tarun kanssa luistelemaan tädin pihalammelle. Sää oli ihana kirpsakka pakkaskeli ja aurinkokin näkyi koko päivän :) 

Luistelu sujui hyvin vaikka viime kerrasta on kulunut joku kuusi vuotta :D Yläasteen liikassa varmaan viimeksi luistellut.

Jäälle oli aurattu ihana luistelupolku joka kiersi lammen. Ei tarvinnut ihan ympyrää luistella :D
Tästä postauksesta tulikin aika kuvantäyteinen. Toivottavasti oli silti kivaa luettevaa teille! :)


2 kommenttia: