tiistai 4. lokakuuta 2016

Elämää aitojen keskellä, takana ja välissä

Tänään tulee kerrankin hieman erilaisempi postaus, joka ei suoranaisesti liity kaneihin. Tässä postauksessa kerron kämppäni upeasta sisustuselementistä, nimittäin taikakuutioista. Ne eivät toimi meidän taloudessa ainoastaan häkkielementteinä vaan niillä olen rajannut paljon sellaisia paikkoja joihin kaneilla ei ole asiaa. Haluan panostaa siihen että kanini saavat olla suurimman osan vuorokaudesta täysin vapaana asunnossa, mutta se hankaloittaa aina välillä omaa elämääni. Neljästä kanista kolme ovat varsinaisia vilivilpereitä, ja joudun vähän väliä muuttamaan sisustusta niiden kannalta turvallisemmaksi, etteivät ne satuta itseään. Jos kaikki kanini käyttäytyisivät vapaana ollessaan niinkuin ihana Eetu, voisin rajata kaneille kuuluvat kohdat matoilla ja siinä se. Miten se kuulostaakin niin ihanalta ja on hassua että joskus Ellan ja Eetun aikaan se toimikin niin! ;D Nyt ollaan siitä hetkestä kaukana ja asuntoni muistuttaa lähinnä suurta kanihäkkiä tai vankilaa. Mutta kukapa ei tekisi omituisia asioita lemmikkiensä hyvinvoinnin ja turvallisuuden eteen!


Minä  jouduin viikonloppuna rajaamaan sohvani etteivät Piitus ja Peeka pääse enään sinne alle. Peeka keksi hienon reitin pohjakankaan läpi sohvan sisälle. Siellä oli hyvä istua ja narskutella sohvan puisia rakenteita ;D Tähän siis pantiin stoppi näin kauniilla viritelmällä.... Tarkoituksena on laittaa sohvan ympäri menevät puiset/muoviset laudat, jotka olisivat vähemmän huomiota herättäviä. Se on sitten eri asia milloin minä ne saan toteutetuksi. Siihen asti nämä saavat ajaa sitä virkaa. 


Sohvan ja seinän välistä menee kuitenkin vielä kanien kulkureitti, josta ne voivat rallitella olkkariin


Olkkarissa olevan kanikopin vieressä on mysteerikolo, jonne Peeka haluaa murtautua ihan koko ajan Se on tämän neidin jokapäiväinen tehtävä aina kun saa olla vapaana. Tämä mysteerikolo on Peekalta ehdottomasti kielletty paikka, sillä se on ihan täynnä sähköjohtoja :S Tuo on ainoa paikka jossa olen saanut pidettyä ne turvassa kanien hampailta, eikä Piitus ole ikinä kiinnittänyt tähän koloon huomioita. Se ei siis ole ollut ongelma ennen kuin nyt kun Peeka tuli keskuuteemme. Sillä kanilla tuntuu olevan jokin fetissi sähköjohtoja kohtaan, ja jotenkin kummasti se saa ne aina hampaisiinsa kun silmä välttää. Ensimmäisenä meillä olo vuorokautenaan se söi kamerani-, puhelimeni- sekä tietokoneeni laturit miltein poikki.  Nyt kahden viimeisen viikon aikana voin lisätä listaan vielä kaksi lamppua sekä yhden jatkoroikan. Tällä neidillä on suojelusenkelit olleet matkassa, sillä kaikki laitteet ovat olleet seinässä kiinni.

Tämä tietysti on vaikuttanut siihen että Piituksen ja Peekan kirmailuhetkiä on pitänyt rajoittaa aika rajusti, sillä Peeka on salamana tekemässä pahojaan kun silmä välttää. Minun on siis vahdittava sitä aivan kokoajan, ja nykyään otan termiitin mukaan mennessäni vessaan tai suihkuun :D Piitus saa kirmailla vapaan, kaikessa rauhassa sillä välin. Onneksi asuntoni seinällä on suuret patterit joidenka taakse saa piilotettua myös parit johdot. Ne tunutvat olevan sielä parhaimmassa piilossa, mutta harmillisesti kaikkia en saa mitenkään laitettua sinne :( 

 
Aidattuja alueita löytyy miltein joka sopesta tästä pikkuisesta kämpästä ;D
 
Siivousvälineet hyötykäyttöön ;D (se pitää porttia vielä lujemmin kiinni, ettei kanit pääse vahingossakaan sitä avaamaan)


Myös sänkyni on rajattu komppareilla aina päivän ajaksi etteivät kanit rellestä lakanoissa ja keksi uusia kivoja yllätyspissa -paikkoja.


Eteisessä myös kenkätelineeni on saanut kauniit suojamuurit ympärilleen. Windy on osoittanut SUURTA kiinnostusta kenkieni tuunailua kohtaan. Neiti on tehnyt selväksi, että niistä täytyy saada ilmavammat ja että kengännauhat ovat mennyttä muotia ;D Kenkä parkani saavat nyt lymyillä turvassa kaltereiden takana ja suunnitteilla on hankkia jossain välissä Ikeasta jonkinlainen ovellinen kenkäkaappi.


Windy on myös kiinnostunut vaatteiden tuunailusta ja käykin tuumasta toimeen heti kun näkee pyykkikorin jossain huoneen sopukassa. Tästä syystä minun on muistettava siirtää kori aina paikkaan jossa kanit eivät sillä hetkellä juokse, ja melko usein se on kylppäri.


Tähän loppuun vielä kuva avain-naulakostani. Siinä killuvat asiat ovatkin melkein oikeilla paikoillaan ;D Useimmilla ihmisillä riippuu ovensuussa koiranhihnoja ja pantoja, mutta yllättääkö teitä se että meillä siellä on kanin valjaat ja hihna. Onpahan ainakin kädenulottuvilla jos yhtäkkiä tulee sellainen olo että nyt on juostava ulos kuvailemaan kania!

_____________________________

Tämä oli melkein sellainen postaus jossa ei puhuttu kaneista ollenkaan, eikö vain? Tai noh, ehkä niistäkin puhuttiin vähän.... No voihan hitsit, olihan tämäkin täysin kanipainoitteinen postaus :,D Ehkä mä jossain välissä yritän toteuttaa niitä erilaisia tekstejä koskien vain omia juttujani!

Ps. Toivossa on hyvä elää
(sanoi lapamato)2 kommenttia:

  1. Tää oli hauska! Ja oon onnellmienn et nää mun 2 pikkusta (oikeestaan yks iso ha yksi pieni😂) ei oo kiinnostunut sähköjohdoista :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ole onnellinen ettei ole ;D On melkosen työlästä yrittää pitää pienet poissa niistä :D

      Poista