tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kotkotusta ja tipusia


Heipähei herrasväki!
Hyvää alkanutta kesää kaikille. Toivottavasti lämpöinen alkukesä on hellinyt kaikkia. Ihanaa kun kouluhuolet on nyt siirretty syrjään ja saa vihdoin ajatella mutakin :)

Me oltiin pupuliinien kanssa Roopen vanhemmilla, riihimäen kupeessa kyläilemässä viikon verran. Kanit saivat kirmailla pihalla paljon ja elivät yötäpäivää kanalassa kanojen kanssa :D Alussa molemmat osapuolet olivat hyvin järkyttyneitä kohdattuaan vieraan lajin, mutta äkkiä ne toisiinsa tottuivat. Piitusta jännitin eniten ja olikin todella arka ja pelkäsi hirmuisesti. Ensimmäisen yön aikana kaikki olivat kuitenkin rentoutuneet ja tottuneet uuteen ympäristöönsä. Kanala on todella kivan kokoinen, lintula pikemminki ja kanat saavat kulkea isoissa tiloissa sisään ja ulos oman mielensä mukaan. Niillä on paljon pitkiä orsia katonrajassa joille lennähtää, sekä pesäpaikkoja joihin munia munat. Kanalassa asustelee maatiaiskanojen ja kukkojen lisäksi arau kanoja, marans kanoja, helmikanoja, kyyhkyjä, tavallisia että valkoisia riikinkukkoja, viiriäisiä sekä kultafasaani. Kaikista lajeista on kanoja ja kukkoja, joten tipujakin tulee kokoajan lisää.

 
 Helmikanasia ja Pöötylä taustalla
Pieni vastakuoriutunut tipunen <3
Viikon aikana me kerettiin kirmailla moneen kertaan pelloilla ja lähimaastossa. Kanit olivat täynnä elämää ja virtaa riitti kirmata yötäpäivää :D Pellolla oli Piituksen mielestä todella kivaa juosta. Helteen takia se oli kuitenkin pakko hakea sieltä välillä pois varjossa olevalle hiekkatiella, ettei raasu aivan läkähdy. Hetken huilattuaan se kuitenki sukeltsi takaisin heinän sekaan. 

Windy ja Eetu viihtyivät taas paljon paremmin tiellä. Eetu kaiveli iloisena kuoppia ja Windy viipotti tutkimusmatkoille kauas, mutta palasi hienosti aina takaisin mun ja Eetun luokse :) 


 Eetu otti rennosti kaivausurakkansa jälkeen :)


Maalla oli todella kivaa olla kun mieli sai levätä ja pääsi pois kaupungin hälystä. Lnkkeiltiin paljon Roopen kanssa perheen koirien Rääpäleen (chihu) ja Napin (samojedi) kanssa. Tuotiin tietysti aina isot puskat luonno herkkuja pupuille metsästä tuliaiseksi :)Tästä postauksesta tulikin näköjään hieman kuvapainotteinen, mutta eikös se olekkin niin että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ;) Joten älkää siis säikähtäkö, ei ne tähän ihan vielä lopu! Ennen kotiin lähtemistä kanit täytyi pestä. Ne oli möyrineet viikon kanankakassa ja turpeessa, olivatkin siispä ihan sen näköisiä ja hajuisia :DD Windy varsinkin, sillä se kaiveli mielettömiä onkaloita joihin ne ryömivät Eetun kanssa. 

 Mun pupusista tuli Rexejä! :0

Mun ihanat pojat <3 (Eetu mököttää :D)Eilen kotiin päästyämme kanit olivat todella väsyneitä. Annoin niille aikasin iltapalan ja ne käpertyivät tyytyväisinä masut pystyssä koisailemaan kukin omaan soppeensa. 

Saatiin kotiinviemisiksi vastamunittuja munia sekä aikaisemmalla käynnilläni sain hunajaa joka on peräisin omilta mehiläisiltä. Se siis todellakin on sitä lähihunajaa ;)

Puspus pupusein


Kesän aikana yritän keritä postailla ahkerammin kuin mitä nyt olen kerinnyt/jaksanut. Näkyillään siis pian nöpönenät! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti