sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Eetu pieni sairastaa, häntä hellikäämme

Taas on kulunut aikaa siitä kun kirmasin innolla koneen ääreen blogia kirjoittelemaan. Nyt on kuitenkin taas palava tarve kirjoitella postausta tänne. Täällä saa tuotua omia juttuja kuitenkin niin paljon paremmin esiin kuin IG:ssä. Minun oli tarkoitus pitää tänään rauhallinen aamu teekupposen äärellä, mutta olenkin juossut tietsikan ja pyykkituvan väliä koko aamun, sillä pyykkivuori meinasi haudata meidät aivan tyysti allensa :D Tylsistäkin kotitöistä, kuten pyykkien pesusta ja imuroinnista täytyy aina joskus (kerran tai pari vuoteen ;D) pitää huolta.


Me saavuttiin Savonlinnaan Roopen luokse torstaina. Minä olen täällä harkassa seuraavat viisi viikkoa, joten osoitteemme muuttui siksi aikaa tänne :D Meillä oli pitkä reissu kanien kanssa ennen kuin pääsimme tänne asti. Matkustimme ensin vanhempieni luokse Hyvinkäälle keskiviikkona yhdeksi yöksi, jonka jälkeen me lähdettiin ensin to aamuna Vantaalle eläinlääkäriin, jonka jälkeen oli pitkä ajomatka vasta edessäpäin. Lääkärissä kaikilta kaneilta otettiin verinäytteet ja Eetulle tehtiin perustarkastus, sekä yritettiin huuhdella kyynelkanavat. Ne olivat kuitenkin niin pahasti tukossa ja turvokissa, ettei huuhteluun tarvittavat instrumentit mahtuneet kyynelkanaviin, eikä huuhtelua voitu tehdä. Niissä oli myös tulehdusta (josta turvotus johtuu) ja Pappa sai AB-kuurin tippoina silmään. Myös pahemmin tulehtuneen silmän puoleinen korva oli tulehtunut. Siihen saatiin myös tipat. Nyt katsotaan miten kyynelkanavien turvotus lähtee laskemaan ja yritetään huuhtelua myöhemmin uudestaan.
Eetulla on siis tyypillistä lyttynaamakanien ongelmaa, eli kyynelkanavat ovat ahtaat. Niistä on aina ollut hieman rasitetta, ja nyt vanhemmiten enemmän. Pitää toivoa ettei ne ala vaivata tulehduksillaan riesaksi asti.




Eetulle laitetaan kaksi kertaa päivässä korvatippoja ja hurjat neljä kertaa silmätippoja. Aina ennen simmutippojen laittoa putsaan esille tulleet rähmät pois, jotta lääke vaikuttaisi paremmin eikä silmä olisi täynnä inhottavan tuntuisia kökköjä. Lääkkeiden myötä silmät ovat alkaneet rähmimään enemmän ja uskon että turvotus alkaa olla laskuun päin, minkä takia jumissa ollut rähmä lähtee viimein liikkeelle kyynelkanavista.
Eetu on ollut kyllä hurjan reipas siihen nähden, että päällä jyllää tulehdus. Ruoka on maistunut reissumme aikana hyvin eikä pappa ole turhia jännitellyt matkankaan aikana :)



Nyt ihan toiseen aiheeseen...
Minä olen jo aikaisemmin valitellut teille sarahahista ja nyt valittelen taas. Se on kyllä ihan tuhoon tuomittu koko sovellus. Kiusaajat ja ajattelemattomat ihmiset voivat niin hienosti käyttää sitä ilkeilyyn ja haukkumiseen, etten halua edesauttaa sellaiseen käytökseen kannustavaa sovellusta. Tai eihän se itse sovellus sinällään kannusta käyttäytymään huonsoti, mutta anonyymina sallittu viestittely kyllä auttaa kysyjiä sanomaan mitä sylki suuhun tuo tai haukkumaan toisia vailla minkäänlaisia omantunnon tuskia. Kaikkein ikävin ajatus on vielä se, että haukkuja saattaa olla joku ihan lähituttava, mutta et saa sitä koskaan selville.

Meidän sarahah räjähti hassun jutun takia ihan äärimmäisyyksiinsä, ja huh mitä vihaviestejä sainkin. Kaikki siis lähti siitä kun vastasin huonosti kysymykseen, jota oli kysytty joskus hieman aikaisemmin, mikä taas suututti jonkun toisen seuraajani. Se että julkaisin sen kyseisen mielensäpahoittajan kommentit jotenkin laukaisi jonkun viha-aallon ja yhtäkkiä sain ihan hirveästi ja ihan kamalia vihaviestejä joissa haukuttiin minua ihmisenä, minun juttujani, eläimiäni, harrastuksiani ja jopa opiskeluitani :D Olihan niitä ihan viihdyttävää lukea ja vaikka kuinka yritin olla pahoittamatta mieltäni, kyllä sitä tuli pohdittua, että miten kamalia jotkut meidän seuraajista ovatkaan. Toivon kuitenkin, että jos jolla kulla olisi oikeasti niin kamalia mielipiteitä meistä hän lopettaisi seuraamisen. Sarahah mahdollistaa hetkellisen ilkeilyn, vaikka ihminen olisi muuten ihan asiallinen, eikä kantaisi meille oikeasti mitään kaunaa. Typerää käytöstä joka tapauksessa.

Vaikka päätin etten julkaise yhtään vihaviestiä missään, julkaisen kuitenkin kuvan yhdestä aika huvittavasta kommentista. Siinä joku haluaa ihan selvästi vain provosoida minua haukkumalla kaikkea mahdollista lauseesta toiseen :D Viestistä puuttuu koko pointti, eikä kyseinen tyyppi halua selvästikkään saavuttaa viestillään yhtään mitään, kunhan on ilkeä suustaan. Tämän tyyppisiä sain todella paljon, enkä itse ymmärrä, että miksi kukaan jaksaa vaivautua haukkumaan näin, kun ei kuitenkaan halua saavuttaa sillä mitään. 


Meidän sarahah on nyt kuitenkin otettu pois käytöstä, tai en ainakaan aijo enää linkata linkkiä mihinkään. Tietysti sivumme on vielä olemassa ja nokkelimmat löytää sen hakemalla suoraan googlesta, mutta en aijo vastailla sinne tuleviin kysymyksiin enää mitenkään ahkerasti, sillä onhan se juttu jo ihan nähty ja kaikkeen olennaiseen olen jo vastannut. Tietty jos jotain mielenkiintoista tulee, luultavasti vastaan (mutta sen täytyy olla kiinnostavaa myös minulle). Lisäksi vastaan kaikkiin ystävällisiin ja KIVOIHIN nyt viime päivinä tulleisiin kysymyksiin, mutta en niihin iankaikkisiin pellettimerkki mp kysymyksiin. Ihmiset saavat selvittää ihan itse ruokamerkkejä ja niiden sisältöä, sillä kaikki on löydettävistä netistä jos vain viitsii etsiä :D




Tulen varmasti kirjoittelemaan kuulumisiamme tänne aika pian lähitulevaisuudessa. Harkka jännittää tosi paljon ja aijon päivitellä siihen liittyviä asioita varmasti pikapuoliin, kunhan opin uuden paikan toimintatavoille :) Jännityksestä huolimatta odotan sitä ihan innolla!




2 kommenttia:

  1. Tsemppiä harjoitteluun ja paranemisia Eetulle, toivottavasti ahtaat kyynelkanavat ei ala pahasti vaivata. Olisi mielenkiintoista lukea sun harjoittelustasi, mitä teet ja minkälaista se on jne. :)

    https://hevostytonelamaax.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan ettei Eetun kyynelkanavat ala vaivaamaan enempää :) Yritän kirjoittaa harkasta juttuja tänne mahdollisimman pian! :D

      Poista